Festa Major d’Albarca 2016

Albarca ha celebrat la seva petita Festa Major —tant petita com un poble que, a l’agost, compta amb una dotzena de cases obertes— al voltant del quinze d’agost, diada de major concentració festiva del país, a l’estiu.

La festa comença el dissabte 13, amb un concert d’arpa a l’església i, tot seguit, s’anà a l’antiga font del poble, que ha estat arranjada pel Parc natural de Montsant, on es va fer una xocolatada.

El diumenge 14, la celebració de l’arranjament de la carretera d’accès a la població, va comptar com a fet destacat amb la presència dels Brivalls de Cornudella. La colla, en la seva etapa anterior, havia participat en la que fou la primera Festa Major de la població en molts anys, el 1984.  Els Brivalls van aixecar dos pilars de quatre i van fer diverses proves amb estructures de cinc.

També es van plantar els gegants de Cornudella —sense ballar per manca de portadors— i va sortir un dels nanos del poble.

20160814carxana

A la tarda, es va presentar el número 21 de la revista. El treball de recerca que Carrutxa està fent a l’entorn del foc a la cultura popular va motivar la conferència de Salvador Palomar, El foc del cel i de l’infern sobre les creences relacionades amb el llamp, el diable o els personatges llegendaris que apareixen voltats de flames, com el comte Arnau. Al vespre, es va fer un concert de rock al carrer de la Plaça.

L’endemà dilluns, després de l’ofici, s’havia anunciat la sortida dels nanos del poble, que no es va fer i, a continuació, va tenir lloc la tradicional assemblea de l’associació d’Albarca.

A la tarda, es va fer la tirada de bitlles, l’acte que més continuïtat ha tingut des de la recuperació de la festa i que, en l’actualitat, compta amb la participació de jugadors i jugadores de Cornudella.

El dimecres 17 va tenir lloc l’aplec a Montsant, una celebració que té els seus orígens en la Festa Major d’Albarca —era el tercer dia de la festa, després dels dedicats a la Mare de Déu i a sant Roc, que ara ja no se celebra— però que, des de fa anys, concentra nombroses persones d’Ulldemolins, la Morera i Cornudella. I també de les noies i xiquetes que porten el nom de Montsant que, enguany, passaven de la dotzena.

20160817montsant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s